NCC söker arbetsmiljöingenjör till Station Hagastaden

Sista ansökningsdag: 2021-05-27 - Solna

Ansök här

Brinner du för arbetsmiljö och söker en ny utmaning? Nu söker NCC en arbetsmiljöingenjör till projekt Station Hagastaden. Här blir du en del i av ett team som ständigt strävar efter att utveckla säkerheten genom att skapa trygga och hälsosamma arbetsplatser med sunda arbetsförhållanden och en god säkerhetskultur där ”hålla nollan” är högst på agendan. Har du också erfarenhet av stora komplexa projekt är du troligen vår nya kollega!   

Projekt 3711 Station Hagastaden är en del av ett av Sveriges mest komplexa och spännande infrastrukturprojekt och är beläget mitt i centrala Stockholm. I NCC:s uppdrag ingår att bygga en tunnelbanestation omfattande fyra entréer: en i Karolinska Universitetssjukhuset, en på det nya torget utanför sjukhuset, en mot Karolinska Institutet och en vid Torsplan samt två biljetthallar; en vid Torsplan och en vid Karolinska Universitetssjukhuset. NCC ska också bygga schakt för rulltrappor, en intilliggande servicetunnel samt spårtunnlar som ansluter till tunnelbanans gröna linje vid Odenplan. Projektet ställer höga krav på arbetsmiljö samt hållbarhet och arbetet kommer att bedrivas inom ramen för hållbarhetssystemet CEEQUAL. 

Rollen som Arbetsmiljöingenjör 

Som arbetsmiljöingenjör präglas dina dagar av stor variation och bredd av arbetsuppgifter. Dina viktigaste uppgifter är att fungera som ett stöd för produktionen i det löpande arbetsmiljöarbetet, medverka vid upprättandet av rutiner och arbetssätt samt se till att kommunikationen ut i alla led fungerar bra och att alla är väl införstådda med vilka arbetssätt som gäller och att förutsättningarna att kunna arbeta säkert finns på plats. Genom tydlig och enhetlig information stärker du säkerhetstänket hos alla medarbetare. Du ansvarar för att förankra och följa upp att vi följer våra arbetssätt, lagar och riktlinjer samt att vi lever upp till kundens förväntningar inom arbetsmiljöområdet.  

Hos oss har du en viktig funktion då du ansvarar för att utreda allvarliga incidenter och arbeta med det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Vårt mål är att vi skall ha noll olyckor på våra arbetsplatser och där har du en viktig funktion i att vara med och skapa förutsättningar för att våra medarbetare skall må bra och utvecklas. 

Du kommer att ingå i projektet Hagastadens specialistteam och arbeta nära tillsammans med projektets kvalitets- och miljösamordnare samt kommunikatör. Teamet arbetar tillsammans för att stödja projektorganisationen i genomförandet av projektet.    

Förutom ditt arbete i projektet kommer du att ingå i NCC:s centrala arbetsmiljönätverk där du blir en viktig del i det fortsatta strategiska utvecklingsarbetet inom arbetsmiljö. Där kommer du att bidra till utvecklingen av NCC:s systematiska arbetsmiljöarbete, genomföra kontroller och arbetsmiljörevisioner för att förankra och säkerställa att vi följer våra arbetssätt, lagar och riktlinjer.  

Din profil  

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arbetsmiljö eller motsvarande erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbetsmiljöarbete och goda kunskaper i ISO 45001. Du har ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor, god kunskap i lagtext och tillämpning samt ledningssystem. Tjänsten kräver att du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. 

Som person ser vi att du trivs med att arbeta nära verksamheten i en relationsskapande och coachande roll. Eftersom du är van vid att självständigt styra och prioritera ditt arbete och hantera en stor variation av frågor ser du det som en spännande utmaning att få vara del i projektet och bistå med din arbetsmiljökompetens i det dagliga arbetet. Du är van att kommunicera med alla medarbetare ute på arbetsplatsen såväl som samverka med kunden, myndigheter och ledning i arbetsmiljöfrågor. Framför allt drivs du av en vilja att skapa till en bra säkerhetskultur och en trygg inkluderande arbetsmiljö för alla på arbetsplatsen, såväl fysiskt som psykosocialt. 

Vi söker en person som vill bidra till vår vision om att skapa hälsosamma och säkra arbetsplatser utan olyckor och som kan stå för våra grundläggande värderingar: Ärlighet, Respekt, Tillit.    

Erfarenhet av arbetsmiljöarbete i stora komplexa infrastrukturprojekt är meriterande.  

Ytterligare information  

Tjänsten är tillsvidare och med fördel placerad på vårt kontor i Solna. Undantaget Covid-19 förekommer resande i tjänsten där B-körkort är ett krav. I vissa fall kan övernattning på annan ort förekomma. Vi genomför bakgrundskontroll i enlighet med NCC:s säkerhetsrutiner. 

Ansökan och kontakt 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Specialistchef Ulrika Sandahl på telefon 070-534 97 72eller HR-Specialist, Karin Österman de Wall på telefon 0790 – 78 72 10. Din ansökan vill vi ha senast den 27:e maj 2021, vårt urval och intervjuer startar först efter sista ansökningsdag.  

Om oss 

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.   

Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.    

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag. Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.    

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.  

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar. 


Ansök här

Kontaktpersoner: