Arbetsmiljöingenjör Bergnäset

Sista ansökningsdag: 2021-04-22 - Luleå

Ansök här

Är arbetsmiljö precis lika intressant och prioriterat för dig som det är för oss på NCC? Vill du vara en del i en organisation där vi ständigt strävar efter att förbättra säkerheten på våra arbetsplatser och där ”hålla nollan” är högst på agendan? Har du också erfarenhet av ställningsbranschen är du troligen vår nya kollega!

Du ingår i arbetsmiljöorganisationen i Sverige och tillhör en grupp med arbetsmiljöingenjörer som finns placerade över hela landet där man till stor del arbetar självständigt i sitt geografiska område.

Du supporterar vår ställningsverksamhet ”Bergnäset” över hela Sverige och du rapporterar till Infrastructures arbetsmiljöchef som finns placerad i Stockholm. Hos oss ges möjligheter till att samarbeta i arbetsmiljöfrågor inom gruppen och över andra affärsområden. 

Rollen som Arbetsmiljöingenjör

Som arbetsmiljöingenjör kommer dina dagar präglas av stor variation och bredd av arbetsuppgifter. Din främsta uppgift handlar om att arbeta nära vår verksamhet och våra projekt, chefer och medarbetare för att förbättra, stötta och följa upp arbetsmiljöarbetet.

Du kommer att stötta det operativa arbetsmiljöarbetet i våra projekt runt om i regionen genom att göra platsbesök, följa upp rapportering men också stötta i förebyggande arbete till att utbilda och informera Bergnäsets medarbetade inom arbetsmiljö för att säkerställa en hög kompetens inom hälsa och säkerhet. Du kommer också i hög utsträckning medverka i utvecklingen av vårt systematiska arbetsmiljöarbete, genomföra kontroller och arbetsmiljörevisioner för att förankra och säkerställa att vi följer våra arbetssätt, lagar och riktlinjer. Du är även en viktig del i det fortsatta strategiska utvecklingsarbetet inom Bergnäset.

Hos oss har du en väldigt viktig funktion då du ansvarar för att utreda allvarliga incidenter på våra arbetsplatser. Vårt mål är att vi skall ha noll olyckor på våra arbetsplatser och där har du en viktig funktion i att skapa förutsättningar för att våra medarbetare skall må bra och utvecklas.

Din profil 

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arbetsmiljö eller likvärdigt område, samt flerårig erfarenhet av kvalificerat arbetsmiljöarbete. Du har ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor, god kunskap i lagtext och tillämpning. Tjänsten kräver att du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Som person ser vi att du trivs med att arbeta nära verksamheten i en relationsskapande och coachande roll. Eftersom du är van vid att självständigt styra och prioritera ditt arbete och hantera en stor variation av frågor ser du det som en rolig utmaning att få vara del i våra projekt och bistå med rådgivning som är praktiskt användbar.  
 
Vi söker en person som vill bidra till vår vision om att skapa hälsosamma och säkra arbetsplatser utan olyckor och som kan stå för våra grundläggande värderingar: Ärlighet, Respekt, Tillit.   

Ytterligare information 

Tjänsten är tillsvidare och med fördel placerad i Luleå. Då du stöttar vår ställningsverksamhet som finns i hela Sverige så förekommer resande i tjänsten där B-körkort är ett krav. I vissa fall kan övernattning på annan ort förekomma.

Kontakt och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Arbetsmiljöchef, Marika Johansson på telefon 0790 - 66 17 26 eller HR-Specialist, Jonas Andersson på telefon 0790 - 78 79 39. Din ansökan vill vi ha senast den 2021-04-22, vårt urval och intervjuer startar först efter sista ansökningsdag.  

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.  
Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.   

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.  

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.   

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 


Ansök här

Kontaktpersoner: