COOP-praktik, NCC Building Uppsala

Sista ansökningsdag: 2021-03-01 - Uppsala

Ansök här

Vill du vara med när vi ska bygga och utveckla Uppsala? Vi söker dig som vill genomföra din COOP-praktik hos NCC Building!

Avdelning Building Uppsala, Gävle/Dala består av 260 engagerade medarbetare som tillsammans utvecklar och producerar bostäder, kontor, logistik och offentliga lokaler inom regionen till ett värde av ca 1,4 Mdr kronor per år. Vårt uppdrag är att hantera komplexiteten i en byggprocess och att vara den proaktiva byggexperten som förverkligar komplexa projekt tillsammans med våra kunder. Vi har de senaste åren genomfört flera stora projekt som blivit en naturlig del av staden såsom Senapsfabriken, IFU arena, Segerstedthuset, Magasin X och Ångströmlaboratoriet, vilket givit oss ett fortsatt förtroende att bygga och utveckla Uppsala. Inom NCC arbetar vi aktivt med hållbarhet, samverkan, nya tekniska lösningar, arbetsmiljö och mångfald, med målet att agera förebild inom byggbranschen.

Vad är COOP?
COOP är en förkortning av ”Cooperative education” och är ett betalt praktikår mellan årskurs 2 och 3 för studenter som läser på Uppsala universitets Högskoleingenjörsprogram i byggteknik och det bygger på ett samarbete mellan Byggföretagen och lokala branschföretag. Praktiken ska bidra till ett integrerat lärande där praktiska erfarenheter får komplettera de teoretiska kunskaperna, vilket är av stort värde i arbetslivet efter de avslutade studierna.

Vid praktikstart får du en individuell utvecklingsplan samt en handledare som följer dig under praktikåret för att på bästa sätt utveckla dig inom vår produktionsverksamhet. Du kommer också få bred kunskap om branschen samt en inblick i möjliga yrkesval och utvecklingsvägar inom vårt företaget.

På våra Hus- och Bostadsprojekt kommer du under praktikåret få en god inblick och kunskap om byggprocessen genom att lära dig alltifrån produktionsplanering, logistik, inköp och kostnadsuppföljning till entreprenadjuridik utifrån våra avtal.

Vem kan söka?
Du som läser Högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik vid Uppsala universitet och har ett genuint intresse för byggbranschen, NCCs hus- och bostadsbyggande samt delar våra värderingar; Ärlighet, Tillit och Respekt.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla både ett CV och personligt brev. Vi ser gärna att du i din ansökan beskriver varför just du är lämpad genom att lyfta fram dina meriter, förtydliga varför du söker praktik på NCC och specificerar dina intresseområden.

Sista ansökningsdag är den 28 februari, men urval kan komma att ske löpande

Intresserad av att veta mer?
Välkommen att kontakta HR Partner, Maria Sandström, på 079-072 86 59 eller maria.sandstrom1@ncc.se

Välkommen med din ansökan!

Om oss
På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.   

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag. 

Vi värnar om ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 


Ansök här

Kontaktpersoner: