Gruppchef Konstruktion Hus

Sista ansökningsdag: 2020-11-15 - Malmö

Ansök här

Gruppchef för Konstruktion Hus i Malmö

En roll för dig som gillar att leda och utveckla människor samt verksamheter. Du måste vara affärs- och säljinriktad då du ska sälja in din verksamhets kunskaper och kompetenser till våra egna entreprenadverksamheter. En del av din tid kommer du även ägna åt att arbeta i tidiga skeden tillsammans med vår entreprenadverksamhet samt deras kunder men även NCC Property Development som utvecklar och säljer kommersiella fastigheter.

Tillsammans med gruppchefskollegan Daniel ska du leda våra två konstruktionsgrupper i Malmö som består av 18 personer, projektörer, konstruktörer och uppdragsledare. Enheten arbetar uppdragsbaserat i nära samarbete med NCC:s entreprenadverksamhet från tidiga skeden med systemlösningar och innovativa kalkylunderlag fram till och med bygghandlingsprojektering. Förutom projekteringsuppdrag ingår även deltagande i utvecklingsuppdrag samt tekniskt stöd till NCC:s inköps- och produktionsenheter. Uppdragen gäller i huvudsak bostäder och kommersiella byggnader.

Merparten av våra uppdrag genomförs i Södra Sverige. Konstruktionsavdelningen i Sverige är en av våra specialistenheter inom Building. Totalt är vi ca 50 huskonstruktörer/projektörer i landet med kontor i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Rollen som Gruppchef

Vi ser att tjänsten som gruppchef kan bestå av fyra roller:
Ledare/chef, innebär att du säkerställer att du har rätt antal medarbetare med rätt kompetens, att de har god beläggning, att de utför det som åligger dem samt att de utvecklas och mår bra.
Affärsansvar, innefattar olika mötesforum med både beställare och vår entreprenadverksamhet vilket ger dig möjligheten att få en större förståelse för kravställningen men även för införsäljning av din grupps kompetens.
Verksamhetsutveckling, inbegriper hur du och Daniel ska styra er verksamhet mot uppsatta mål och strategier samt hur ni ska utveckla samarbetet med andra NCC-verksamheter.
Operativt arbete, innebär att du kommer att medverka i anbud och göra systemhandlingar vilket i sin tur innebär att du kommer att arbeta i tidiga skeden och därmed få möjligheter att påverka projekten. Du kommer även vara delaktig i olika utvecklingsuppdrag där bl.a. klimatanpassningar av stommar kan nämnas.

Din Profil

Idag arbetar du som uppdragsledare eller gruppchef på ett entreprenadföretag eller en konsultfirma. Du känner att det är dags för dig att byta miljö och få nya kollegor. Kanske är det möjligheten att jobba närmre entreprenadverksamheten som lockar dig?

Det är viktigt att du känner dig trygg i din ledarroll och ser glädjen över att få folk att utvecklas, gillar att fatta beslut och trivs med att ha ett övergripande ansvar så att du tillsammans med dina medarbetare kan leverera de bästa tekniska lösningarna.

Du sätter affären i fokus samtidigt som du brinner för det goda samarbetet med kunden. Till vardags kommer du att arbeta med och möta kollegor med olika erfarenheter och bakgrund vilket innebär att du trivs med att bygga relationer, har förmågan att lyssna in personer i din omgivning och att du vågar framföra dina tankar.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Tjänsten kan innebära resor inom regionen.

Vi erbjuder

En säker och hälsosam arbetsplats är alltid nummer ett på vår agenda. Vi arbetar systematiskt via medarbetarsamtal och medarbetarundersökningar för att du ska utvecklas, trivas och känna stolthet av att vara en NCC:are.

Närheten till våra beställare och till produktionen är i det närmaste unik i branschen. Ett bra projekt är ett lagarbete där olika spetskompetenser spelar olika roller i olika skeden. Hos oss blir du en i laget som tillsammans med din och andras kompetenser samverkar för att leverera de bästa projekten/lösningarna för kund och samhälle.

Vill du ha en vardag där du utmanas i din yrkesroll samt vill utvecklas inom företaget och där vi strävar efter balans mellan jobb - fritid, rättvisa förmåner och hög säkerhetskultur är vi troligen rätt för varandra. Vi är övertygade om att våra värderingar; ärlighet, respekt, tillit och framåtanda är anledningen till att vi är och har varit en starkt drivande aktör i den svenska samhällsutvecklingen.

Ytterligare information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Malmö/Hyllie.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Specialistchef Tommy Berndtson, 070-359 16 97 alt. Gruppchef Daniel Johansson, 070-263 82 23 alt. HR Specialist Monica Klersén, 070- 653 90 49.  För att söka tjänsten registrerar du ditt CV eller Linkedinprofil via länken nedan. Observera att vi kontinuerligt kommer att läsa igenom ansökningarna så skicka in din ansökan snarast dock senast den 15 november 2020.

 Varmt välkommen med din ansökan! 

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen inom bygg, infrastruktur och Fastighetsutveckling med en omsättning på närmare 58 Mdr SEK och 15 500 anställda under 2019. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.


Ansök här

Kontaktpersoner: