VDC-Samordnare till Västlänken

Sista ansökningsdag: 2020-04-23 - Göteborg

Ansök här

Älskar du visualisering och vill arbeta med BIM/VDC frågor i Sveriges mest komplexa infrastrukturprojekt? Vår nuvarande VDC – samordnare går vidare i en ny tjänst hos oss på NCC, därför söker vi efter vår nya kollega! Du kommer att inneha ett stort ansvar för samordning av VDC/BIM frågor i projektet med målet att skapa en bra arbetsprocess anpassad för vår kund och vår interna organisation.

Om projektet

Deletapp Korsvägen är cirka 3,2 kilometer lång och sträcker sig från Landala, via Korsvägen och Örgryte/Jakobsdal för att sedan ansluta i Almedal till befintliga spår. Tunneldelarna i berg består av en spårtunnel och en parallell service- och räddningstunnel. Tre avsnitt utförs med betongkonstruktioner i lera och jord. Vid Korsvägen kommer den nya underjordiska station Korsvägen byggas med tre uppgångar. Stationen byggs med en plattform och två spår, med förberedelser för ytterligare två framtida spår och en plattform.

Din utmaning

I din roll hos oss är du direkt underställd den tekniska chefen och tillhör teknikavdelningen på projektet. Du är en av två VDC-samordnare i projektet där du kommer att ansvara för VDC/BIM frågorna för projekteringsdelen.

Din utmaning i rollen handlar om att säkerställa att du får in underlag från projektörerna och anpassa underlagen för produktion men också mot vår kund i enlighet med rådande krav. Du har ett stort ansvar och en central roll för VDC/BIM - frågor och kommer bland annat ansvara för följande:

  • Uppdatering av samordningsmodellen och samordning av de modellrelaterade arbetet.
  • Upprättande och ansvar för VDC-krav samt uppföljning att dessa efterlevs
  • Stöttning mot projektering och datasamordning avseende VDC/BIM – material och frågor
  • Leda och delta VDC/BIM - möten både inom organisationen och mot kund och sidoentreprenörer
  • Arbeta med och koordinera VDC relaterade arbeten, exempelvis simulering av scenarion och kollisionskontroller

Din Profil

För att du skall vara framgångsrik i rollen hos oss ser vi att du har en Högskole-/Civilingenjörsutbildning inom väg & vatten alternativt YH/KY inom BIM eller likvärdigt område. Du har ett par års erfarenhet av att arbeta med liknande uppgifter i ett större infrastrukturprojekt mot Trafikverket.

Förutom ett stort kunnande i verktyg relaterat till området VDC/BIM har du i synnerhet under ett par år arbetat med Navisworks, har god förståelse för verktyget, där du utan problem hanterar samordningsmodell och kollisionskontroll. Du har också goda kunskaper om 3D modellering i synnerhet användning av Civil 3D och Revit.

Som person är du strukturerad, har förmåga att samordna stor mängd information. Du är kommunikativ och förstår vikten av att anpassa information till rätt målgrupp och kan anpassa dig till kundens samt projektets behov och krav.  

Vi är en internationell arbetsplats, därav ser vi att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Ytterligare information

Placering är på vårt projekt Korsvägen i Centrala Göteborg.

Vill du veta mer?

Har du frågor kring tjänsten och rekryteringsprocessen når du HR-Specialist Jonas Andersson på telefon 0790-787939. Vi tillämpar löpande urval, tveka därför inte med att ansöka redan idag, dock inte senare än 2020-04-23.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare, säljare av bemanningslösningar och rekryterare.

 

 

 

 


Ansök här

Kontaktpersoner: