Business Controller

Sista ansökningsdag: 2019-11-20 - Stockholm

Ansök här

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på närmare 57 Mdr SEK och 16 500 medarbetare. NCC är indelat i fem affärsområden, där vår industriverksamhet är uppbyggd inom sektorer kring produktion av stenmaterial och asfalt, asfaltbeläggning samt pålning. Inom sektor Asfalt, har vi ca 1 000 medarbetare och omsätter ca 3,5 miljarder kronor. För region Östs räkning söker vi nu en erfaren Business Controller som vill bidra till, och vara del av, vår positiva utveckling i regionen.

Dina nya utmaningar  
I rollen som Business Controller inom NCC Industry Asfalt ingår du i ett team bestående av sju controllers med ansvar för olika regioner runt om i Sverige. Tjänsten för region Öst Asfalt, som är sektorns största område, täcker Stockholms-, Södermanlands-, Östergötlands-, Örbros-, Västermalands- och Uppsala län. Du ingår även i regionledningen tillsammans med Regionchef och sex Area Managers. Regionen har en omsättning på ca 1 miljard och ca 300 anställda totalt.

I rollen har du på ett direkt och kommersiellt sätt möjlighet att bidra till verksamhetens uppsatta mål genom ekonomistyrning, analys, uppföljning och utveckling. Det innefattar ansvar för ekonomirapportering såsom prognoser, månadsutfall och bokslut, uppföljning av utfall, återkoppling till budget, prognos och kalkyl, samt att säkra rätt bokföring inför rapportering, felhantering och rimlighetsbedömning.  

Andra delar av tjänsten innebär att bidra till den totala affärsstyrningen inom sektorn, att driva ekonomiska processer samt identifiera ekonomiska möjligheter, och att utveckla det strategiska arbetet över tid. I samarbete med Chefscontroller säkerställer och genomdriver du specifika åtgärder samt deltar i andra utvecklingsprojekt kopplat till rollen. Hos oss arbetar du i nära dialog med verksamheten och bistår till ökad kompetensutveckling och uppföljning inom ekonomirelaterade frågor tillsammans med våra chefer.

Dina erfarenheter och egenskaper
För att lyckas i rollen ser vi att du är civilekonom och har flera års erfarenhet av kvalificerat controllerarbete inom större verksamhet, där vi ser det som meriterande med arbete inom industriell verksamhet. Vi ser att ditt intresse för affärer på ett pedagogiskt sätt bidrar till att leverera ekonomiska styrmodeller och samt relevanta KPI-värden för verksamheten. Du har ett genuint intresse för affärer, ett engagemang och drivkraft att skapa resultat och utveckling i din region och division. Det är starkt meriterande med erfarenhet av att självständigt ansvara för att följa upp resultat, genomföra analyser och att arbeta nära en verksamhet. För att kunna stötta verksamheten ska du vara flytande i Svenska i tal och skrift. Eftersom engelska är vårt koncernspråk, förutsätter detta en god förståelse och kommunikationsförmåga. 

Du kan se fram emot att vara en del av ett företag där det händer mycket och vi arbetar målmedvetet med att minska både vår egen och våra kunders miljöpåverkan genom att kontinuerligt vässa våra erbjudanden med fler hållbara produkter och lösningar. Hos oss får du engagerade och kompetenta kollegor som tillsammans skapar synliga resultat och enastående service inom ett brett spektrum av tillverkning och beläggningslösningar för att bistå våra kunder inom både privat som offentlig sektor.  

Ytterligare information
Tjänsten ser vi med fördel placerad i Linköping då du kan arbeta i nära samverkan med din kollega för regionen. För rätt person är Stockholm med placering på något av våra regionkontor också en möjlighet. Sektorns och regionens verksamhet är utspridd över en stor geografi vilket innebär att resor förekommer. B-körkort är ett krav och egen bil, möjlighet till personalbil finns via NCC. Du rapporterar till Chefscontroller inom Sektor Asfalt och ingår i regionledningen för Asfalt Öst.

Kom och väx!
Hos oss på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter, för rätt person kommer möjligheten att ta sig an mer kvalificerade roller i framtiden att finnas.  

Ytterligare information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Chefscontroller Joachim Lindholm på telefon +46 700 88 80 22. Sista ansökningsdag för att söka tjänsten är den 20 november, urval och intervjuer kommer påbörjas efter sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!


Ansök här

Kontaktpersoner:

Joachim Lindholm
Chefscontroller
+46 700 88 80 22