Energispecialist, energi- och inneklimatsimuleringar

Sista ansökningsdag: 2019-06-06 - Solna

Ansök här

Vi söker en energispecialist som kommer att arbeta inom NCC:s hållbarhetsarbete med energifrågor och fungera som expertstöd i våra projekt.

Teknik och Hållbarhet är en stabsenhet inom NCC Building Sverige med kompetens inom Hållbarhet, Konstruktion, Installation och Visualisering. Enheten har drygt 130 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå. Vi är en specialistenhet och fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller hållbara lösningar med NCCs affär och projekt i fokus.

Här finns grupper med kompetens inom miljö, social hållbarhet, energi och byggnadsfysik. Verksamheten är fokuserad på stöd och rådgivning i tidiga skeden och arbetar även med utveckling och projektering.

 

Här är dina nya utmaningar

Du kommer främst att arbeta med energiberäkningar i IDA ICE men det finns även möjligheter till att arbeta med inneklimatsimuleringar och dagsljusberäkningar.
Arbetet utförs i alla skeden i våra byggprojekt och innebär kontakter med NCC:s projektorganisationer och att ha nära samverkan med dessa för att rätt resultat i projekten uppnås.
Det är därför viktigt att du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara resultat och samband i projektets olika delar samt hur arbetet stärker affärsnyttan.

Du kommer att ingå i en grupp med specialister inom energi, som ansvarar främst för energiberäkningar och energiuppföljning, men vi jobbar även med utredningar och annat stöd inom energi och angränsande områden.

 

Önskvärda erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig med högskole/civilingenjörsexamen och/eller att du har några års erfarenhet av arbete med IDA ICE.

Vi vill att du har erfarenhet av att självständigt leda och driva uppdrag/projekt. Du kan gärna ha en bakgrund som konsult.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom några av följande områden:

  • Fastighets- eller byggbranschen
  • Energi- och inneklimatsystem i byggnader
  • Energi- och inneklimatsimuleringar med IDA ICE
  • Miljöcertifieringssystemen Miljöbyggnad, BREEAM, LEED eller Svanen

Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
Som person är du engagerad inom ditt område och har en vilja att utveckla energiarbetet på NCC och därmed NCC.
Du trivs med att genomföra arbetsuppgifter såväl i grupp som självständigt.
Du har en god förmåga att planera, driva och administrera uppdrag. För att lyckas i rollen har du en flexibilitet i ditt sätt att arbete, en förmåga att jobba i en miljö där du snabbt behöver ställa om och anpassa dig efter ändrade förutsättningar och planer.

  

Vi erbjuder

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med sunda värderingar, höga hållbarhetsambitioner och en stark vilja att lyckas. Vi har en bra gemenskap med lärande kultur och detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Du kommer att jobba i ett stort entreprenörsföretag med en ständig närhet till produktionssidan och stor möjlighet till återkoppling och erfarenhetsåterföring.

Närheten till våra beställare och till produktionen är i det närmaste unik i branschen. Tillsammans med våra kollegor får vi följa projekten vi arbetar med vilket ger oss en spännande arbetsmiljö och stora utvecklingsmöjligheter. I detta ligger mycket av vår styrka och drivkraft. Vi spelar också en aktiv roll i utvecklingen av de hållbarhetsfrågor som NCC är involverade i.

Vi har ett bra utbyte mellan våra kontor där du kommer att få ta del av erfarenheter från projekt i andra delar av landet. Hos oss är det du som påverkar din utveckling!

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på NCC:s kontor i Solna. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna gruppchef Mikael Zivkovic, 0702442370.

Registrera din ansökan och CV nedan, gärna så snart som möjligt eftersom urvalet görs löpande, dock senast 2019-06-06.

 

NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.
Vi utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation.
Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda.

NCC är ett värderingsstyrt företag där vi bl.a. lägger stor vikt vid vår arbetsmiljö vilket inkluderar mångfald och jämställdhet.

  

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag.


Ansök här

Kontaktpersoner: