Controller till Hercules Sverige

Sista ansökningsdag: 2019-03-31 -

Ansök här

Affärsområde NCC Industry är en nordisk organisation specialiserad på hållbara lösningar inom asfalt, stenmaterial, grundläggning och vägbeläggning. Genom kundanpassade koncept och moderna arbetsmetoder kan vi erbjuda dig ett spännande arbete i en utvecklande miljö

Med hjälp av metoder som pålning, stödkonstruktioner, grundförstärkning och armering hjälper vi på Hercules våra kunder att lägga grunden till framtidens byggnader och anläggningar. Inom Hercules Grundläggning ingår närmare 300 medarbetare i de nordiska länderna och har en omsättning på nästan 1,7 Mrd SEK (2017). Hercules är en del av NCC Industry AB.

Nu söker vi en Controller för Hercules sektor Sverige som vill jobba i en nyckelroll på ett av Nordens ledande grundläggningsföretag. Vi tror att du som söker är relationsskapande med en god analytisk förmåga och ett kritiskt tänkande. Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Dina nya utmaningar

I rollen som Sektorcontroller arbetar du med ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av Hercules verksamhet i Sverige. Du kommer ansvara för ekonomirapportering såsom prognoser, månadsutfall och bokslut samt årsbokslut. Vidare ansvarar du för att uppföljning av utfall, återkoppling till budget, prognos och kalkyl, säkra rätt bokföring inför rapportering, felhantering och rimlighetsbedömning. Diverse ekonomiska ad hoc analyser, kalkyler mm förekommer i rollen. Vid behov kommer du även att hålla i utbildning med avseende på ekonomifrågor. Du ingår i den svenska ledningsgruppen och kommer ha ett tätt samarbete med Divisionscontrollern.

Löpande redovisning och transaktionshantering sköts av ett för NCC gemensamt shared service center, NBS, i Solna.

Kort om dig

Vi söker dig som är civilekonom gärna med inriktning på redovisning och finansiering eller ekonomistyrning. Du har cirka 7-10 års erfarenhet av kvalificerat redovisnings- och controllerarbete i större företag, erfarenhet från byggbranschen är meriterande.

För att trivas på Hercules och i rollen som Controller för sektor Sverige behöver du vara en drivande person som tycker om att skapa resultat tillsammans med andra. Du trivs i en roll med många kontaktytor såväl internt som externt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper som är ansvarstagande, engagemang, integritet, analytisk förmåga med ett kritiskt tänkande och att du har ett strukturerat arbetssätt. Du har en god förståelse för ekonomifrågor och ett verksamhets- och affärsintresse. Du har god erfarenhet av att bearbeta information ur olika affärssystem och använder Excel och PowerPoint som arbetsverktyg. Vidare är du en god kommunikatör och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi erbjuder
Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare.

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har en bra variation på arbetsplatser där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar.

Hos oss är det du som påverkar din utveckling.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Placeringsort är Solna eller annan placering enligt överenskommelse. Sista ansökningsdagen är 2019-03-31.
 
Har du ytterligare frågor kring tjänsten? Kontakta rekryterande chef Eric Stenholm på telefon 079-078 88 45 eller maila till eric.stenholm@hercules.se alternativt HR-partner Pernilla Bävermo på 079-072 80 48 eller pernilla.bavermo@ncc.se.

 


Ansök här

Kontaktpersoner: