Nyheter & press

NCC är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i norra 
Europa med en omsättning på 62 Mdr SEK och 18 000 anställda under 2015.


NCC bygger hyresrätter åt Kopparstaden i Falun

NCC bygger 71 nya hyresrätter i Falun, med option på ytterligare 40. Lägenheterna byggs med NCC Folkboende, ett koncept som ger ytsmarta hyresrätter och fördelaktig fastighetsekonomi. Ordern på 71 bostäder från Kopparstaden AB är värd 86 MSEK.

– Kopparstadens fokus är inriktat på våra kunder, såväl nuvarande som kommande, och på Faluns bostadsmarknad där vi strävar efter att ha ett brett utbud av hyresrätter för att bidra till Faluns tillväxt. Det barnvänliga området Galgberget ligger på en stor tallhed ovanför Falun och har känslan av en by, helt nära staden, säger Ingrid Forssell, projektledare på Kopparstaden AB.

Efterfrågan på nya bostäder är stor i Falun bland såväl ungdomar och barnfamiljer som pensionärer. De nya hyresrätterna ligger på Glimmerstigen på Galgberget, en expansiv stadsdel med hög inflyttning. Här byggs till en början tre punkthus med fem våningar. Två av husen får souterrängvåning och de flesta hyresrätterna får vidsträckt utsikt över sjön Runn. Lägenheterna på 1 – 4 rum och kök blir 36 – 98 kvadratmeter. Husen byggs med konceptet NCC Folkboende.

– Lägenheterna är yteffektiva, ljusa och trevliga. I projektet tas traditionellt byggande tillvara, en platsgjuten stomme och traditionella, gedigna material används. De här husen är lättplacerade, det betyder att de kräver en liten tomt. Samtidigt tas så mycket som möjligt av boendeytan tillvara, så hyresgästerna får valuta för pengarna, säger Olle Andersson, affärschef på NCC Construction.

Genom en kombination av modernt processtänk och hög grad av egen tillverkning kan NCC med NCC Folkboende hålla nere produktionskostnaderna. Yteffektiva lägenheter maximerar boendeytan och en effektiv byggprocess sänker byggkostnaderna. Varje kvadratmeter tänkts igenom i detalj för att ge hyresgästen så mycket boendekvalitet som möjligt för hyran.

Området har mycket skog och natur och det är nära till centrum, golfbana, ridhus, skidbacke och badplats. På kort avstånd finns en stormarknad och det är pendlingsavstånd till Borlänge. I området finns bra kommunikationer med buss samt cykelbanor till centrum och skolor.

Huset byggs genom SABO:s Kombohus Plus, ett ramavtal för allmännyttiga bostadsbolag som syftar till att bygga välplanerade hyresrätter till en lägre kostnad. Markarbetena påbörjas i november i år och första inflyttning kommer att ske våren 2017 och därefter löpande.

Affären orderregistreras i tredje kvartalet 2015 i affärsområdet NCC Construction Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olle Andersson, affärschef, NCC Construction Sweden
Telefon 070-088 74 89
Anni Axelsson, kommunikationsansvarig Norra Sverige, NCC Construction
Telefon 070-205 32 87

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.

Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com