Nyheter & press

NCC är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i norra 
Europa med en omsättning på 62 Mdr SEK och 18 000 anställda under 2015.


  • Torsplan2 NCC33579

NCC:s Torsplan får nya hyresgäster

Både Willys Hemma och Sushi Yama har tecknat hyresavtal om 835 respektive 24 kvadratmeter i den andra etappen av Torsplan i nya Hagastaden. Mer än två tredjedelar av lokalerna är nu uthyrda. Inflyttning sker i slutet av 2016.

– Med den tillväxt som sker i området passar läget oss mycket bra. Vår nya butik i Torsplan kommer att bidra till lägre priser på mat i Stockholms innerstad, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Torsplan har en central placering i ett nav som binder samman Vasastaden och Solna. Torsplan etapp två omfattar 22 000 kvadratmeter kontor- och handelsyta. Byggnaden beräknas stå klar i slutet av 2016 och blir NCC:s andra kommersiella fastighet i Hagastaden.

– Sushi Yama präglas av ett miljötänk i många led. Att flytta in i en fastighet som är miljöcertifierad har flera positiva faktorer. Låg energianvändning, ett sunt inomhusklimat och ett genomgående grönt tänk är några. Att dessa går hand i hand med vad vårt varumärke står för, förenklade vår beslutsprocess, säger Danny Barsoum, marknadsstrateg på Sushi Yama.

Restaurang Toros, SATS, Apcoa och Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, har sedan tidigare valt att etablera sig i den andra etappen i Torsplan. I och med uthyrningen till Willys Hemma och Sushi Yama stärks serviceutbudet ytterligare i Torsplan och Hagastaden.

Fastigheten byggs i Hagastaden – en av Stockholms nya stadsdelar som är under utveckling. Här blandas världsledande forskning och avancerad vård med kontor, bostäder, parkområden och handel.

Torsplan etapp två miljöcertifieras enligt BREEAM. Byggnaden blir en av få i världen som uppnår den allra högsta nivån, BREEAM Outstanding. Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning. Fastigheten blir även en GreenBuilding. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olle Forsberg, regionchef, NCC Property Development Sverige
Telefon 073-364 77 77
Robert Hägg, marknadschef, NCC Property Development Sverige
Telefon 070-817 23 72

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.

Denna information skickades av Cision http://newsroom.cision.com