Tagga med #nyhamnenbyme så syns du här

Dela dina visioner för Malmö! #Nyhamnenbyme

Hur vill du att Nyhamnen ska vara, smaka, kännas? Dela med dig av dina visioner för Malmös nya stadsdel vid vattnet. Idéerna tar vi med oss i planeringsprocessen av vårt projekt Kattegatt.

- Vi vill veta vad du som lever i staden tycker, säger Anders Tojkander, Regionchef på NCC Property Development. Området vi ska utveckla är ett blankt papper. Genom #nyhamnenbyme hoppas vi få idéer, tankar och uppslag som vi kan ta med oss i planeringen.

Följ Nyhamnenbyme på Instagram

Plåta, filma, rita och tagga

Ta en bild av det som inspirerar dig i din stad, fånga en skön känsla, gör en film eller rita en önskebild av ditt nya Malmö. Kanske har du sett något utomlands som du skulle vilja fanns i Malmö och Nyhamnen? Tagga med #nyhamnenbyme när du lägger upp det. Kom ihåg att din profil måste vara öppen för att vi ska kunna se ditt bidrag.

Ta chansen att påverka!

NCC:s kvarter och hela Nyhamnen utvecklas med social hållbarhet i fokus. Det betyder att vi ska skapa en miljö där alla invånare i Malmö vill vara och där du känner dig välkommen.

Det är här du kommer in i bilden. Hur vill du umgås i staden? Vad tycker du är viktigt och inspirerande? En grönskande plats att mötas på? Möjlighet att odla på taket? Konst? Eller något annat mer spännande som vi inte lyckats tänka på. Vi vill veta!

NCC i Nyhamnen

Från kvarteret Kattegatt i Nyhamnen har du nära till både havet och Malmös centralstation. Ska du till Dockan och Västra Hamnen passerar du kvarteret innan du når klaffbron. Här planerar NCC ett levande kvarter med bostäder, butiker och kontor som ska bidra till helheten i Nyhamnen.

Det här händer i Nyhamnen

Malmö stad planerar för att Nyhamnen ska bli en del av den blandade och täta staden. Här blir det både bostäder, skola och förskola, parker och stråk, arbetsplatser, hotell och evenemangsbyggnader. Malmö stad och många andra markägare utvecklar fastigheter här. NCC är en av dem.

- Nyhamnen är lika stort som gamla staden, ca 77 ha, det visar digniteten på det här projektet!, säger Lars Böhme, projektledare på Stadsbyggnadskontoret i Malmö. Här vill vi att det ska finnas en känsla av intimitet och ett levande folkliv öppet för alla. Vi är tacksamma för det privata näringslivets engagemang i områdets mjuka värden.

Malmö om Nyhamnen
NCC i Nyhamnen

Se vad som händer på Twitter

 
  • Här kan du se var vi ska bygga.