Området kring Ursviks Holme i Sundbyberg

I Ursvik utanför Stockholm får du ett nytt boende nära friluftsliv och natur.

BeskrivningOpen

I Ursvik utanför Stockholm får du ett nytt boende nära friluftsliv och natur.

I Ursvik, med närhet till både ängar och torg, stadsliv och friluftsliv, fortsätter stadsdelen att växa fram. Ditt nya boende ligger bara 2,5 kilometer från Sundbybergs centrum med närhet till både Stockholms city, Kista och Arlanda.

Ny bostad i växande Ursvik

Stadsdelen i Ursvik antar en härlig blandning av småstad och natur. Arkitekturen blir mänsklig och harmonisk och avspeglas i ett varierat boende. Det blir enkelt att hitta naturliga mötesplatser på torget, skogspromenad eller lekplatser. Gatorna utformas så att det blir lätt att hitta och med genomtänkt belysning ökar tryggheten på Ursviks gator och torg.

Naturen utanför dörren

I Ursvik kommer man på sikt att hitta all den service och fritidsaktiviteter du efterfrågar, oavsett om man är gammal eller ung. I Ursvik lever du stadsliv nära landet. Vägg i vägg med naturen och bara en kvart med bil från city.

Kommunikationer i Ursvik

Idag finns buss 504 till Ursvik som går till Hallonbergen (T-bana) och Sundbybergs station. På E18, vid hållplats Ursvik, stannar flera busslinjer som tar dig till tunnelbana eller runt Stockholm. Tvärbanan från Alvik via Rissne och till Kista är planerad till år 2015.

Bra barnomsorg i Ursvik

Redan idag finns det bra barnomsorg i området, och mer kommer det att bli. Ursvikskolan har elever från förskoleklass upp till årskurs 5. I området förbereds nu flera skolor och förskolor. Bland annat planeras en ny skola med fritidsgård, sporthall och bollplan vid Stora Ursviks gård.

Ursvik – en tillbakablick

Under medeltiden fanns fyra större bosättningar inom nuvarande Sundbyberg: Råsta, Lilla Ursvik, Stora Ursvik och Kymlinge. Länsarkitekten Gunnar Wetterling upprättade 1938 en byggnadsplan som i stort fortfarande gäller. Ett villasamhälle byggdes upp och än i dag domineras villastaden av 1940-talets kataloghus. Den kuperade terrängen bidrar till den livfulla och brokiga stadsbilden.

Gör en intresseanmälan Open

Intresseanmälan

Intresserad? Skicka intresseanmälan här

Obligatoriska fält